Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

SF Airlines Boeing 747F: Izjave za Avioradar i fotogalerija

Ljiljana Medved.

SF Airlines Boeing 747-400F Jumbo Jet
U nedjelju, 19. travnja 2020. godine, nešto iza podne, na zagrebačku zračnu luku doletio je zrakoplov Boeing 747-400F Jumbo Jet kineskog zrakoplovnog prijevoznika SF Airlines (O3/CSS). Ovo je njegov treći dolazak, a njime je dopremljeno 70 tona zaštitne opreme. Nakon istovara i zamjene posade, zrakoplov je poletio natrag za Shanghai, zračnu luku "Pu Dong", po novu pošiljku. 
 
"Ovo je treći let koji je iz Republike Kine došao u dogovoru s Republikom Hrvatskom i dovezao nam zaštitnu opremu koja nam služi u borbi protiv koronavirusa. Nakon ovoga, za dva dana dolazi još jedan zrakoplov, a zatim do 29. travnja još 5 letova. S tim će se na određeno vrijeme osigurati dovoljno opreme za sve službe koje sudjeluju u aktivnostima borbe protiv koronavirusa, od zdravstva, preko policije, civilne zaštite itd., kao i za one socijalne ustanove u koje također ta oprema ide," izjavio je za Avioradar pomoćnik ministra MUP-a za civilnu zaštitu Damir Trut.
 
f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_SF_Airlines_19apr20_IMG_7618.jpg
 
"Danas nam je treći put došao SF Airlines s Boingom 747, sada sa 70 tona, a prije tjedan dana sa 60 tona opreme. Još će biti 5 letova s ovim prijevoznikom do kraja mjeseca, tj. do početka svibnja. Nadamo se kako će ovo pomoći svim našim zdravstvenim djelatnicima i svim ostalim službama koje se bore protiv epidemije koronavirusa. Također se nadam da će biti i još dobrih fotografija i video snimaka za pratitelje vašeg portala", dodao je Goran Jutriša, predstavnik Vlade Republike Hrvatske.
 
Nakon slijetanja kineskog zrakoplova, poletjela su dva putnička zrakoplova prema svojim odredištima.
 
Foto galerija: 
 
 
Foto © Avioradar - Ljiljana Medved (ZAG/19.4.2020.)