Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

CROATIA AIRLINES - uz Frankfurt letjet će se samo za Split i Dubrovnik

Nenad Sredojević.

CTN

Prijevoznik Croatia Airlines odazvao se početkom ožujka ove godine pozivu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za produljenjem prometovanja u domaćem prometu, a s ciljem održavanje kontinuiteta domaćeg linijskog zračnog prijevoza.

Ministarstvo prometa produljilo PSO letenje!

Ponovno se uspostavljaju letovi u unutrašnjem prometu u Hrvatskoj

ZL Pula / Zadar - otkazani letovi Croatia Airlinesa, strane kompanije odgađaju

Slijedom toga, s nadležnim je ministarstvom potpisan ugovor o očuvanju kontinuiteta prometne povezanosti i neprekinutosti obavljanja redovitog zračnog linijskog prijevoza unutar Republike Hrvatske. Tim je ugovorom definiran opseg i standard usluge u neizmijenjenom obliku u odnosu na istekli ugovor koji je vrijedio do 28. ožujka 2020. godine, odnosno utvrđena je obveza Croatia Airlinesa obavljati redoviti domaći promet do 24. listopada ove godine, dakle, do početka razdoblja u kojem će biti utvrđena nova obveza.

Nažalost, mjere zabrane napuštanja prebivališta koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, nužno su utjecale na realizaciju PSO programa, tj. na odvijanje domaćega redovitog zračnog prometa.

Ponovno uspostavljanje i očuvanje prometne povezanosti unutar Republike Hrvatske jedna je od ključnih zadaća Croatia Airlinesa i prijevoznik je veseljem primio vijest o relaksiranim mjerama Nacionalnog stožera koje će omogućiti djelomičnu obnovu redovitog putničkog prometa unutar Hrvatske. U tom smislu, od 11. svibnja planirana su dva leta na dan (jutarnji i večernji) na linijama Zagreb – Dubrovnik - Zagreb i Zagreb – Split – Zagreb.

Letovi su postavljeni u rezervacijskim sustavima i pušteni su u prodaju, a navedeni red letenja prilagođen je transfernim putnicima iz Frankfurta kako bi po slijetanju u Zagreb mogli nastaviti svoje putovanje prema Splitu i Dubrovniku. Očekuje se kako bi se ovakav red letenja održavao do sljedećeg vala relaksiranja epidemioloških mjera, što će omogućiti postavljanje dodatnih letova u domaćem prometu. - izjavili su u Croatia Airlines-u

 

Foto © Avioradar