Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Croatia Airlines kreće s međunarodnim letom iz Splita, iz Zagreba još jedno odredište u pripremi

Piše: Nenad Sredojević.

Foto © KM - Avioradar
CTN Q400

Kako je za Avioradar potvrđeno, nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines povezat će Split (LDSP/SPU) s Frankfurtom (EDDF/FRA) u petak 29.svibnja. 

Predviđen dolazak leta CTN/OU413 iz Frankfurta za Split je u 13:45 dok se polazak leta CTN/OU412 iz Splita očekuje u 14:45. Učestalost ovog leta će ovisiti o potražnji, a na toj liniji se očekuje zrakoplov tipa Airbus A319/320.

Zanimljivo je da je za isti dan svoj dolazak u Split najavio i prijevoznik Condor čiji je dolazak CFG4XD/DE1718 iz Frankfurta predviđen za 13:10 dok je polazak CFG8VC/DE1719 prema Franfurtu planiran za 14:10. 

Kako smo ranije pisali, Croatia Airlines je iz Zagreba, uz već postojeći Frankfurt, krenula s letenjem prema Amsterdamu te se od 1.lipnja ponovno pokreće linija prema Kopenhagenu. No, radi se na uvođenju još jedne linije i to prema Zurichu (LSZH/ZRH).

Prema planovima prijevoznika, ta bi linija trebala krenuti od 1.lipnja i u prvom tjednu bi se letjelo 4 puta tjedno. Od 8.lipnja letovi bi se trebali odvijati jednom dnevno. 

Važno je za napomenuti kako je moguće otkazivanje svih navedenih letova kao i odustajanje nakon samo jednog odrađenog leta, što će ovisiti o potražnji kao i situaciji s pandemijom virusa COVID-19.