Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Ryanair dolazi u Dubrovnik i Split

Jan Kotek.

Ryanair Boeing 737-800

Irski niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair (FR/RYR) za ljetni red letenja 2019. godine najavio je svoje prve linije za Dubrovnik i Split. U oba slučaja se radi o linijama iz glavnog grada Irske koje će početi s prometom od 1. lipnja 2019. godine. Dubrovnik i Split će biti četvrto i peto odredište Ryanaira u Hrvatskoj. Dosad je Ryanair letio u Hrvatskoj samo za Pulu, Rijeku i Zadar.

Obje linije će biti u prometu čak četiri puta tjedno, što je iznimno snažan dolazak na novim linijama jer uglavnom nove linije za Hrvatsku dosad su počinjale s dva ili rijetko tri leta tjedno. Linija Dubrovnik - Dublin će biti u prometu ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, a linija Split - Dublin utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom. Na obje linije će letjeti zrakoplovi tipa Boeing 737-800 (na slici). Karte za obje linije već su u prodaji.

U oba slučaja Ryanair predstavlja snažnu konkurenciju za irskog nacionalnog zračnog prijevoznika Aer Lingus (EI/EIN) koji već leti nekoliko godina na ove obje linije.

Zračna luka Dubrovnik trenutačno još nema službenu potvrdu od Ryanaira da će pokrenuti ovu novu liniju. 

Pročitajte još:

Foto ©  Igor Papić (SPU/15.10.2017.)