Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Novi ukrajinski zrakoplovni prijevoznik dolazi u Hrvatsku

Piše: Jan Kotek.

SkyUp Airlines Boeing 737-800

Novi ukrajinski zrakoplovni prijevoznik SkyUp Airlines (PQ/SQP) letjet će na novim charter linijama za Hrvatsku. Radi se o charter linijama sa zračne luke "Zhuliany" u Kijevu prema Puli i Splitu. Zračna luka "Zhuliany" druga je po veličini u Kijevu poslije glavne luke "Boryspil" s koje prema Puli i Splitu leti drugi ukrajinski zrakoplovni prijevoznik, Windrose Airlines (7W/WRC).

Nova charter linija Kijev (IEV) - Pula bit će u prometu jednom tjedno, subotom, od 15. lipnja do 21. rujna 2019. dok će linija Kijev (IEV) - Split prometovati jednom tjedno, ali nedjeljom, od 16. lipnja do 22. rujna 2019. godine.  Na obje charter linije će letjeti zrakoplovi tipa Boeing 737-800 (na slici).

SkyUp Airlines osnovan je 2016. godine, ali je s prometom počeo u svibnju prošle godine. Trenutačno u svojoj floti ima četiri zrakoplova Boeing 737-800 i jedan manji zrakoplov Boeing 737-700. Ima naručena dva nova zrakoplova Boeing 737 MAX8 i tri zrakoplova Boeing 737 MAX10. U ponudi ima 16 odredišta na redovitim linijama, a pored toga leti na charter linijama prema brojnim drugim turističkim odredištima na Sredozemlju.  

 Foto © SkyUp Airlines

Pročitajte još: