Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Qatar Airways najavio je novu sezonsku liniju za Dubrovnik

Qatar Airways.

Qatar Airways Airbus A320

Qatar Airways (QR/QTR), član globalne udruge zrakoplovnih prijevoznika OneWorld, najavio je dva nova mediteranska odredišta za ljetni red letenja 2020. godine. Uz to, zrakoplovna tvrtka će uvesti dodatnih 66 tjednih letova prema 20 postojećih odredišta u svojoj mreži.

Dubrovnik će biti drugo odredište Qatar Airwaysa u Hrvatskoj pored Zagreba, a letovi na novoj ruti Doha - Dubrovnik počet će s prometom od 20. travnja s tri leta tjedno. Od 18. svibnja do 30. rujna ova će linija biti pojačana na čak pet letova tjedno. Dugo najavljeno odredište je Santorini u Grčkoj s četiri leta tjedno od 20. svibnja. 

Glavni izvršni direktor Qatar Airways grupe, Akbar Al Baker, ovom je prigodom izjavio: “Čast mi je najaviti Santorini u Grčkoj i Dubrovnik u Hrvatskoj koji će se uključiti u našu mrežu odredišta u prvoj polovici 2020. godine. Nastojimo ponuditi našim putnicima što više izravnih letova sa što manje presjedanja, koliko god je to moguće. S ovim novim odredištima, naša mreža će imati njih 170 u svijetu čime pripadamo među vodeće svjetske zrakoplovne tvrtke po broju odredišta."

Sezonski letovi prema Santoriniju u Grčkoj i Dubrovniku u Hrvatskoj bit će u prometu sa zrakoplovima Airbus A320 (na slici) koji imaju 12 sjedišta u poslovnom razredu i 132 u ekonomskom.

Nova odredišta:                                                                                                     

Dubrovnik, Hrvatska – od 20. travnja s tri leta tjedno i pojačanjem na 5 letova tjedno (od 18 svibnja do 30 rujna)

Santorini, Grčka – od 20. svibnja s četiri leta tjedno.

Foto © Qatar Airways

Pročitajte još: