Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Potrvđena je nova linija iz Litve za Hrvatsku

Piše: Jan Kotek.

Foto © Davor Rufus (RIX/06.2019.)
Air Baltic Airbus A220-300

Zračna luka Dubrovnik u ponedjeljak 15. lipnja dočekuje prvi zrakoplov na međunarodnoj liniji nakon prekida prometa od ožujka ove godine. Prvi zrakoplov tvrtke airBalic dolazi iz Rige. Linija Dubrovnik - Riga će biti u prometu dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Latvijski zrakoplovni prijevoznik airBaltic (BT/BTI), najavio je za ovu godinu nove redovite linije iz Vilniusa, glavnog grada Litve, za Rijeku i Dubrovnik. Tijekom krize s virusom Covid-19, obje su linije bile odkazane. Ipak dolazi do preokreta u odluci prijevoznika te će nova linija Vilnius - Dubrovnik krenuti s prometom od 6 srpnja umjesto od početka svibnja, kako je bilo ranije planirano. Letovi su najavljeni dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, umjesto utorkom i subotom prema prvim planovima. Na liniji će letjeti novi zrakoplovi Airbus A220-300 (na slici).

Druga nova linija Vilnius - Rijeka nije u ponudi. Naime, prošle godine nije bilo redovitih linija iz Litve prema Hrvatskoj. Tad su dolazili samo charter letovi na odabranim rutama. Za ovu godinu bile su najavljene čak 3 nove linije iz Litve prema Hrvatskoj. Pored airBaltica, treću novu liniju, Zadar - Kaunas, najavio je irski niskotarifni prijevoznik Ryanair (FR/RYR), ali ju je i otkazao.  

Twitter