Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Ryanair je značajno smanjio promet u predsezoni

Piše: Jan Kotek.

© Zračna luka Rijeka (RJK)
Ryanair Boeing 737-800

Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair (FR/RYR) smanjio je promet prema Hrvatskoj u ljetnom redu letenja 2021. godine. Smanjenje se najviše odnosi na promet u predsezoni.

Većina letova planirana za travanj više nije u ponudi. Trenutačno su u tom mjesecu u ponudi samo dvije linije prema Hrvatskoj i to London (zračna luka "Stansted") - Pula i Düsseldorf (zračna luka "Niederrhein-Weeze") - Zadar. Sve ostale odgođene su za jedan do tri mjeseca kasnije.  

Linija Rijeka - Frankfurt (zračna luka "Hahn") više nije u ponudi. Bila je to jedina linija koju je Ryanair nudio prema Rijeci ove godine. Isto tako, u ponudi nema više letova ni na liniji Köln / Bonn - Zadar, a prije epidemije bila je najavljena s čak 4 leta tjedno. Obje rute trenutačno možete birati u sustavu rezervacija kod Ryanaira, ali više nema dostupnog niti jednog leta.

Linije na kojima više nema letova u travnju i čiji je početak prometovanja pomaknut na 1. svibnja su linije iz Pule za Bruxelles (zračna luka "Charleroi") te iz Zadra za za Bruxelles, Prag, Marseille, Dublin, Krakow i Poznan. Linije koje će početi s prometovanjem dva mjeseca kasnije, odnosno od 1. lipnja, linije su iz Dubrovnika za Beč i Dublin, iz Pule za Beč i Frankfurt, iz Splita za Dublin te iz Zadra za Beč, London (Stansted) i Manchester. Čak 3 mjeseca kasnije, odnosno od 1. srpnja, pomaknut je početak prometovanja za linije iz Zadra za Pariz (zračna luka "Beauvais"), Berlin (nova zračna luka "Brandenburr - Willy Brandt"), Memmingen Karlsruhe, Memmingen i Wroclaw. 

Jedan let manje za cijelu sezonu je na linijama iz Zadra za Marseille, Memmingen i Krakow. Ipak jedan let više je u ponudi na liniji iz Zadra za Poznan te čak dva leta tjedno više na liniji iz Zadra za Bruxelles. U posezoni nema sezonskog smanjenja prometa i čak je dodatno za mjesec dana produžena nova linija Napulj - Zadar, odnosno do kraja listopada. 

 

Twitter