Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Aegean manje za Dubrovnik, više za Split

Piše: Jan Kotek.

Grčki Aegean smanjuje operacije za Dubrovnik, ali pojačava operacije za Split

Grčki zrakoplovni prijevoznik Aegean Airlines (A3/AEE) i član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance objavio je svoj ljetni red letenja za 2017. godinu, u kojemu smanjuje svoje operacije na liniji Dubrovnik - Atena, ali pojačava operacije na liniji Split - Atena.

Umjesto ovogodišnjih 6 rotacija tjedno na liniji Dubrovnik - Atena u ljetnom redu letenja za iduću godinu su 2 rotacije tjedno manje, odnosno 4 leta tjedno, svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka i subote. Ipak četvrtkom i subotom će letjeti veći zrakoplovi tipa Airbus A320 (na slici) umjesto manjih zrakoplova Bombardier Q400, stoga zahvaljujući većim zrakoplovima tjedni kapacitet sjedišta na ovoj liniji ostaje približno jednak kao i ove godine, usprkos smanjenju tjednih rotacija. Pored toga linija je sezonski produžena za 2 tjedna u predsezoni i za 2 tjedna u posezoni. 

Linija Split - Atena koja je bila u prometu ove godine sa 2 rotacije tjedno, će iduće godine dobiti dodatnu treću rotaciju tjedno, odnosno linija će biti u prometu svakog utorka, četvrtka i nedjelje. Na liniji iz Splita će letjeti samo zrakoplovi tipa Bombarder Q400 koje za Aegean operira grčki nacionalni zrakoplovni prijevoznik Olympic Air (OA/OAL). Linija iz Splita počinje sa prometom čak mjesec dana ranije nego ove godine a u rujnu završava s prometom jednako kao i ove godine. 

tumblr_ofly15Dm101u34p2oo1_1280.jpg

Foto: Avioradar J.K. (PRG/03.2015)

Twitter