Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Zimski red letenja Croatia Airlines

Piše: Jan Kotek.

Predstavljamo male izmjene u zimskom redu letenja Croatia Airlinesa

Hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines (OU/CTN) i član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance započeo je danas operacije po novom zimskom redu letenja koji vrijedi od 30. listopada 2016. godine do 25. ožujka 2017. godine. U novom zimskom redu letenja je nekoliko izmjena naspram prošlogodišnjeg zimskog reda letenja. Najveća izmjena je jedno odredište manje, odnosno Croatia Airlines tijekom predstojećeg zimskog reda letenja neće letjeti na Zagreb - Priština. Također linija Dubrovnik - Rim (zračna luka Fiumicino) neće biti u prometu tijekom zime. Na žalost ni jedna od ovogodišnjih novih odredišta Lisbon, Milano, Prag ni Sankt Petersburg ne ostaje u prometu u zimskom redu letenja. 

Na drugu stranu obnavlja se linija Dubrovnik - Frankfurt tijekom cijelog zimskog reda letenja sa 3 rotacije tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje. Linije Split - München i Split - Rim će biti pojačane sa 2 dodatne rotacije tjedno, stoga će linija Split - Rim biti u prometu svakodnevno, dok će linija Split - München biti u prometu svakodnevno osim subote. Linija Zagreb - Kopenhagen će imati također jednu rotaciju tjedno više, te će stoga biti u prometu svaki dan osim subote. 

Značajna izmjena je u domaćem prometu u suradnji sa hrvatskim zrakoplovnim prijevoznikom Trade Airom (C3/TDR) pored linije Zagreb - Osijek, koja ostaje sa operacijama bez izmjena, prvi put u zimskom redu letenja ostaju u prometu i linije iz Osijeka za Pulu i Rijeku, te iz Pule za Split i iz Rijeke za Dubrovnik i Split. Na linijama Trade Aira će ipak letjeti manji zrakoplovi British Aerospace Jetstream J-32 umjesto prošlogodišnjeg većeg zrakoplova Embraer EMB-120 Brasilia. 

Cijeli zimski red letenja:
f_800_450_16119285_00_https___65.media.tumblr.com_5b5e173ac7cad7f0f0865cd2cddfb1a2_tumblr_ofvefv7cMe1u34p2oo1_1280.jpg

Foto: Avioradar J.K. (SPU/08.2013)

Twitter