Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Drugi Boeing 777X odletio svoj prvi let

Ivo Gračanin.

Boeing 777X

 

Boeing je uspješno obavio prvi let svojeg drugog zrakoplova 777X. Let je trajao 2 sata i 58 minuta, a letio je iznad države Washington u Sjedinjenim Američkim Državama te sletio na aerodrom Boeing Field u gradu Seattleu.

Dotični zrakoplov 777X ima oznaku WH002 te je drugi od četiri testna zrakoplova. Testni zrakoplovi 777X proći će seriju opsežnih ispitivanja na tlu i u zraku kako bi demonstrirali sigurnost i pouzdanost dizajna.

Mnoštvo opreme i senzora postavljenih u kabini zrakoplova omogućit će timu inženjera tijekom testinih letova dokumentirati i pratiti ponašanje zrakoplova u realnom vremenu. Do sad su inženjeri morali pratiti podatke “sa zemlje”, iz ureda. Budući da je prvi 777X prikupio već skoro 100 sati leta te je s time inicijalno dokazana sigurnost zrakoplova, sada je moguće ukrcati i ostalo osoblje u zrakoplov tijekom testnih letova. Ujedno, zbog premještanja inženjera iz ureda u zrakoplov, sada je moguće letjeti na većim udaljenostima te više nisu ograničeni na kraće letove u “krugu matičnog aerodoma”.

Foto: © Boeing