Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

British Airways, Ryanair i easyJet tuže vladu Velike Britanije zbog zakona o karanteni

Piše: Nenad Sredojević.

© I.G - Avioradar
BAW 747

 

British Airways, Ryanair i easyJet pokrenuli su zajednički pravni postupak protiv vlade Ujedinjenog Kraljevstva kojim žele poništiti nedavno implementirana karantenska pravila, navodi se u izjavi matične, IAG International Airlines Groupe British Airwaysa, a o čemu piše CH-AVIATION.

Tri prijevoznika su izjavila da su zatražili od Višeg suda u Velikoj Britaniji žurno preispitivanje nove politike koja je stupila na snagu 8. lipnja i naložili vladi neka pokaže kako takva politika ima znanstveno opravdanje. Prema stavu zračnih prijevoznika, takvog opravdanja nema. Osim toga, zračni prijevoznici tvrde da je politika uvedena bez ikakvih svajetovanja s industrijom.

Britanska vlada nije odmah odgovorila na tužbu.

Velika Britanija uvela je obveznu karantenu od 14 dana za sve putnike koji dolaze iz inozemstva, počevši od 8. lipnja, skoro tri mjeseca nakon što je većina europskih zemalja započela s uvođenjem ograničenja putovanja i obveznih karantena kako bi suzbila širenje pandemije COVID-19 . Od sredine lipnja, većina država EU smanjila je ili čak ukinula ograničenja u odnosu na putnike unutar EU.

Prema riječima zračnih prijevoznika, "manjkava" politika imat će "razorni učinak na britanski turizam i širu ekonomiju". Prijevoznici su također naveli kako predloženi "zračni mostovi" između Velike Britanije i zemalja s nižim stopama zaraze nisu dobro definirani i nejasno je kako bi to djelovali u praksi.

 

Izvor: CH-AVIATION

Twitter