Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Emirates će preuzeti zadnje A380 u studenome

Piše: Ivo Gračanin.

© Emirates
Emirates A380

 

Emirates će preuzeti tri zadnja zrakoplova Airbus A380, dok će zadnji zrakoplov stići u flotu u studenome ove godine. Zadnja isporuka je bila planirana za lipanj 2022., ali je ubrzana za više od pola godine.

Sva tri nova A380 imat će premium ekonomski razred, te najnovije dizajniranu unutrašnjost. Imat će privatne odjeljke i tuš u prvom razredu, popularni bar i sjedala koja se rastežu u krevet u poslovnom razredu, te jedne od najvećih zaslona na sustavima za zabavu u svim razredima.

S ta tri A380, flota će imati 118 zrakoplova tog tipa, od kojih je 6 opremljeno s premium ekonomskim razredom.

Sir Tim Clark, predsjednik Emiratesa, rekao je: „Došli smo do sporazuma s Airbusom o ubrzavanju isporuke naših A380 za koje smo osigurali financiranje. U potpunosti ćemo lansirati na tržište premium ekonomski razred u idućim mjesecima. Emirates će nastaviti biti najveći zračni prijevoznik u svijetu po broju A380 u floti u iduća dva desetljeća, te ćemo dati sve od sebe kako bi našim putnicima A380 ostao jedan od najpoželjnijih zrakoplova za putovanje. S daljnjim investiranjem ćemo i dalje poboljšavati uslugu u tim zrakoplovima.”

Kako se ograničenja u putovanjima smanjuju i povećava se broj putnika, Emirates je stavio zrakoplove Airbus A380 na rute iz Dubaija prema ovim gradovima: Amman, Cair, Düsseldorf, Frankfurt, Guangzhou, London (Heathrow), Los Angeles, Manchester, Mauritius, Moskva, Minhen, New York (JFK), Pariz, Toronto, Beč, Washington DC i Zürich.

Emiratesovi A380 s 4 razreda koji imaju premium ekonomski razred trenutačno lete prema Londonu i Parizu.

Twitter