Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

SWISS-u su isporučeni prvi zrakoplovi A320neo s novom Airspace putničkom kabinom

Piše: Ivo Gračanin.

© SWISS
SWISS A320neo

 

Swiss International Air Lines (SWISS) preuzeo je svoja prva dva zrakoplova Airbus A320neo s novom putničkom Airspace kabinom koja će putnicima pružiti još veću udobnost u putovanju na kratkim i srednje dugim letovima.

Nova Airspace kabina ima 40 % veće pretince za ručnu prtljagu u odnosu na prethodne inačice pretinaca. U njih se može staviti veća ručna prtljaga koja može imati maksimalne dimenzije 61 x 40 x 25 centimetara. Sad se koferi ručne prtljage mogu spremati uspravno pa ih više i stane u pretince. Kabina ima i novo osvjetljenje koje se prilagođava ovisno o dobu dana i fazi leta, te tako može varirati od tople crvene do hladne plave. Sjedenje će također biti udobnije jer su zidovi kabine uži pa ima više mjesta za ramena. Toaleti su prilagođeni osobama s posebnim potrebama, a površine imaju antimikrobne premaze za pojačanu higijenu.

Zrakoplovi su isporučeni SWISS-u početkom ovog mjeseca. Jedan je registracije HB-JDD te nazivom „Elm” po švicarskom mjestu u kojem se crpi mineralna voda koja se poslužuje putnicima tijekom leta. Drugi nosi registraciju HB-JDE i naziv „Mürren”.

Zrakoplovi će letjeti diljem SWISS-ove europske mreže odredišta. Prvi komercijalni let se očekuje krajem mjeseca.

SWISS je do sad preuzeo 5 novih zrakoplova Airbus A320neo i dva A321neo. Preostalih 18 zrakoplova koji su naručeni (12x A320neo i 6x A321neo) pridružit će se floti do 2025.

Twitter